top of page

 

Workshops 

image.jpg

Lijkt het je ook leuk om je eigen dagelijks brood te kunnen bakken? Nu kun je in mijn keukentje ook terecht voor een workshop 'brood bakken in de oven'

Kies voor de workshop 'groot brood' of ' klein brood' of informeer naar de mogelijkheden voor een workshop op maat.

Workshop groot brood: wit busbrood, bruin vloerbrood, suikerbrood

Kosten € 55,- inclusief koffie of thee met iets lekkers en lunch, de workshop word gegeven van 10.00u tot 15.00u

We bakken tijdens deze workshop verschillende broden, zowel in een broodbakvorm (busbrood) als direct op een bakplaat (vloerbrood). Het vloerbrood (boule of batard) laten we rijzen in rijsmandjes. Inbegrepen naslagwerk en 500 gr broodmix waarmee het geleerde thuis nogmaals kan worden geoefend.

34.jpg

Datums op aanvraag

Workshop klein brood: bruine en witte broodjes, rozijnenbollen, bolussen.

Kosten € 55,- inclusief koffie of thee met iets lekkers en lunch, de workshop word gegeven van 10.00u tot 15.00u

We tijdens deze workshop verschillende klein broodproducten. Deze worden allemaal op de bakplaat gebakken. Daarbij leer je onder andere de kunst van op spanning brengen van het deeg. Inbegrepen naslagwerk en 500gr broodmix, zodat je het geleerde nogmaals thuis kan oefenen.

35.jpg
Catering (4).jpg

Meld je nu aan!

Je meldt je eenvoudig aan via het contactformulier. Aanmeldingen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Je ontvangt vervolgens per e-mail een bevestiging van je aanmelding met aanvullende informatie en de wijze van betalen.

Alle praktische informatie op een rijtje

* Locatie en tijd: we gaan brood bakken in de oven zoals je die thuis ook gebruikt . De locatie in Ridderkerk is uitstekend te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid. We beginnen om 9.30u met een lekker kopje koffie of thee, de cursus start om 10.00u en rond 15.00u zijn we klaar.

*Groepsgrootte: ik werk met kleine groepen van 2-3 deelnemers. Dat is wel zo gezellig en bovendien heb ik dan voldoende tijd om vragen te beantwoorden en iedereen te helpen.

*Programma: dit is afhankelijk van het soort workshop, maar ik pas het graag aan naar jou/jullie specifieke wensen. In ieder geval komen alle stappen van het brood bakken in een oven aan bod; keuze van de juiste ingrediënten, afwegen, kneden ( met de hand en met de machine), rijstijden. Het op de juiste wijze vormen (o.a boule, batard, busbrood, knoop/vlechtbroodjes) en uiteraard ruime aandacht voor het afbakken in de oven, zoals je die thuis ook hebt staan.

Wat levert het op? sowieso een hele gezellige en leerzame dag! En breng een tas mee, want na afloop neem je al je zelfgebakken brood/broodjes mee naar huis! Koffie, thee met iets lekkers en lunch met versgebakken brood zijn inbegrepen.

Speciale wensen: het is ook mogelijk om het programma op maat aan te passen. Bijvoorbeeld als je met een eigen groep wilt leren brood bakken of als je op een andere locatie met een grotere groep wilt deelnemen. Natuurlijk hou ik ook rekening met allergieën of dieetwensen. Informeer naar de mogelijkheden!

bottom of page